loading

Palvelut

Tarjoamme tukea ja tietoa juristipäivystyksestä koulutuksiin ja ryhmätoiminnasta luentoihin.

Toimintaryhmät

Etsi oma ryhmäsi ja tule mukaan!

Tutustu ryhmiin täällä! Voit myös perustaa oman ryhmäsi haluamasi teemaa tai paikallista toimintaa varten.

Koulutus

Tilaa meiltä kouluttaja!

Etsitkö kouluttajaa tasa-arvoisesta varhaiskasvatuksesta, Suomen tasa-arvotilanteesta tai feministisestä vaikuttamisesta? Kauttamme voit tilata asiantuntijan keskustelemaan feminismistä ja naisasialiikkeen historiasta tai käytännönläheisen koulutuksen sukupuolisensitiivisestä varhaiskasvatuksesta. Huomioimme aina koulutuksen kohderyhmän. Pyydä tarjous, niin räätälöimme koulutuksen tarpeisiinne.

Vuosina 2017-2018 järjestämme maksutonta koulutusta päiväkotien henkilöstölle sukupuolisensitiivisestä varhaiskasvatuksesta neljällä paikkakunnalla ja verkossa. Aikataulut ja lisätiedot Tasa-arvoinen päiväkoti -hankkeen sivuilla.

Luennot ja kurssit

Tule oppimaan uutta!

Järjestämme säännöllisesti luentoja, kursseja ja suosittuja F-klubeja eri paikkakunnilla. Tarjoamme kesäisin myös virkistystoimintaa Villa Salin-merenrantahuvilassa iäkkäille naisille. Löydät tulossa olevat tapahtumat täältä!

Juristipäivystys

Tarvitsetko lakiapua?

Maksuton suomenkielinen juristipäivystys naisille tarjoaa yleisluontoista, suullista neuvontaa erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä, kuten avioerotilanteessa. Mieti kysymykset etukäteen ja ota mukaan asiaan liittyvät paperit. Päivystäjät voivat kommentoida asiakirjaluonnoksia, mutta asiakirjoja ei laadita. Puhelimitse päivystetään, jos neuvonnassa ei ole ruuhkaa.

Keskiviikkoisin 17–19
puhelimitse 18–19 numerossa 09 643 158
Ilman ajanvarausta
Päivystys käynnistyy kesätauon jälkeen syyskuun alussa.
Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Residenssit

Tukea taiteilijoille ja tutkijoille

Unioni tarjoaa Villa Salinia feminististen tutkijoiden, taiteilijoiden ja muiden kulttuurielämän toimijoiden tai näiden muodostamien ryhmien lyhytaikaiseen, enintään neljän päivän residenssikäyttöön syksyisin ja keväisin. Villan merenläheinen sijainti mahdollistaa rauhallisen työskentelyn hyvien liikenneyhteyksien päässä Helsingin keskustasta. Vastineeksi residenssiin valitun henkilön tai ryhmän odotetaan järjestävän Unionille tapahtuman, luennon tai kurssin ilman eri korvausta.

Hakuajoista ja -ohjeista ilmoitetaan Unionin uutiskirjeessä ja Facebook-sivuilla alkuvuoden aikana. Hakuohjeet

Kirjasto

Lainaa feminismin klassikoita ja uutuuksia!

Ylläpidämme pienimuotoista feminististä kirjastoa, johon voi tutustua Unionin toimiston aukioloaikoina. Mukana on niin tieteellisiä julkaisuja, pamfletteja kuin kaunokirjallisuuttakin. Kirjat ovat vapaasti kaikkien lainattavissa.

Tietopankki

Materiaalipankki päiväkoteihin

Ylläpidämme tietosivustoa sukupuolisensitiivisestä varhaiskasvatuksesta päiväkotien henkilöstölle, alan opiskelijoille, vanhemmille ja kaikille kiinnostuneille. Mukana on tieteellistä tietoa sekä runsaasti konkreettisia vinkkejä ja apuvälineitä arkeen. 

Julkaisut

Feministinen aikakauslehti Tulva

Feministinen aikakauslehti Tulva on Unionin lehti kaikille feminismistä kiinnostuneille. Se on osa pitkää jatkumoa: ennen Tulvaa Unioni on kustantanut Akkaväki- ja Naisten ääni -nimisiä lehtiä. Tutustu Tulvaan ja liity tilaajaksi!