NAISUNIONI Naisasiaa vuodesta 1892

Naisasialiitto Unioni

Naisasialiitto Unioni on poliittisesti sitoutumaton feministinen naisjärjestö, jonka tavoitteena on naisten aseman parantaminen ja sukupuolisyrjinnän poistaminen. Sukupuolijärjestelmän ja naisia syrjivien käytäntöjen näkyväksi tekemisellä pyritään naisten taloudelliseen itsenäisyyteen, yhteiskunnallisen vaikutusvallan lisäämiseen ja fyysiseen koskemattomuuteen. Yhdistys kirjoittaa lausuntoja ja kannanottoja, järjestää seminaareja ja tapahtumia sekä julkaisee palkittua Tulva-lehteä.

Unioni haluaa edistää erilaisuuden sallivaa tasa-arvoa, rauhaa ja ekologisesti kestävää elämäntapaa. Unioni ylläpitää keskustelua naisille tärkeistä kysymyksistä ja yhteiskunnallisesti vaikeista aiheista, kuten naisten asemasta työelämässä, perhevapaista, naisiin kohdistuvasta väkivallasta, prostituutiosta sekä tyttöjen ja nuorten naisten tasa-arvo-ongelmista. Unionin feminismi perustuu ajatukseen sukupuolten välisestä poliittisesta, taloudellisesta ja seksuaalisesta tasa-arvosta ja sisältää vaatimuksen kaikkien ihmisten yhtäläisistä ihmisoikeuksista. Kaikki ihmiset ovat keskenään samanarvoisia, vaikka kaikki eivät ole samanlaisia.

Unioni tukee naiskulttuuria ja pyrkii lisäämään naisten feminististä tietoisuutta. Unionin jäsenmäärä on noin 2200. Jäseneksi ovat tervetulleita kaikki naiset. Jäsenenä voit vaikuttaa järjestön toimintalinjoihin ja kannanottoihin. Jäsenetuina saat Tulva-lehden sekä alennuksia Unionin tilavuokrista. Voit myös perustaa ryhmän itseäsi kiinnostavasta aiheesta. Unionin tiloissa kokoontuvat itsenäiset naisryhmät ovat yhdistyksen keskeinen toimintamuoto. Tällä hetkellä aktiivisia ryhmiä ovat mm. Feministiäidit, Bi-naiset, Naisten kehitysapuryhmä, Naiset Rauhan Puolesta, ikääntyneiden naisten Elovenlat, ja kampanjaryhmä Femact. Ryhmän voi perustaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Unionin tiloissa Bulevardilla järjestetään luentosarjoja, keskustelutilaisuuksia ja naistaiteilijoiden näyttelyjä. Bulevardilla toimii myös kirjasto, jossa naiset voivat lukea lehtiä sekä lainata naistutkimus- ja kaunokirjallisuutta. Keskiviikkoiltaisin järjestetään juristipäivystystä, josta naiset voivat kysyä ilmaiseksi neuvoja lainopillisissa pulmissa.

Unionin kurssikeskus Avoin Naisten Korkeakoulu eli ANK järjestää luentoja Maikki Friberg -kodissa Bulevardilla ja kursseja Helsingin Lauttasaaren sijaitsevassa merenrantahuvilassa Villa Salinissa. Bulevardin ja Lauttasaaren tiloja vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin, jäsenille etuhintaan.

Siirry sivun alkuun
 
Tekninen toteutus: Slap Media
Ulkoasu: Hahmo Design