NAISUNIONI Naisasiaa vuodesta 1892

Ryhmät

Unionin toimintaryhmät ovat avoimia kaikille naisille. Tapaamiset Maikki Friberg -kodissa (Bulevardi 11 A 1, 00120 Helsinki) ellei muuta mainittu. Ryhmissä toimivien toivotaan liittyvän jäseniksi.

BI-NAISET
Tervetuloa naiset, jotka ovat kiinnostuneita keskustelemaan seksuaali-identiteettiin liittyvistä kysymyksistä. Kesätapaaminen Villa Salinissa ti 20.6., syksyllä tavataan joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 18: 6.9., 4.10., 1.11. ja 13.12.. Lisätiedot: maicci.carhia(at)gmail.com

ELOVENLAT
Elovenlat on vanhojen viisaiden naisten hyvinvointiryhmä, johon kaikki +55 -ikäiset naiset ovat tervetulleita. Elovenlalaiset käyvät yhdessä teatterissa, konserteissa ja näyttelyissä, verkostoituvat muiden aktiivisten naisryhmien kanssa, osallistuvat maahanmuuttajanaisten kotouttamistoimintaan sekä jakavat tapaamisissaan tuntojaan elämänkaaren vaiheista. Tapaamiset Unionilla joka kuun 13. pv klo 13. Lisätiedot:jotsku63@gmail.com

FEMACT
FemAct on Naisasialiitto Unionin yhteydessä toimiva viiden naisen perustama työryhmä, jonka tavoitteena on vahvistaa sukupuolten välistä tasa-arvoa muuttamalla feminismi ääriliikkeestä kansanliikkeeksi. FemActin toiminnan kulmakivi on aito aktiivisuus erilaisten tempausten, kampanjoiden ja tapahtumien muodossa. FemActin toimintaa pääsee parhaiten mukaan seuraamalla ryhmän Facebook-sivuja, jonne päivitetään tietoa tulevista kampanjoista ja työryhmän suunnitelmista. Lisätiedot: hello.femact(at)gmail.com

FEMINISTINEN LUKUPIIRI
Lukupiirissä vaihdetaan kerran kuussa torstaisin mielipiteitä kulloinkin kiinnostavista uusista tai vanhemmistakin teoksista. Syksyllä keskusteltavana 7.9. Riikka Pulkkinen: Paras mahdollinen maailma (2016), 5.10. Koko Hubara: Ruskeat Tytöt: tunne-esseitä (2017) ja 9.11. Hanna Weselius: Alma! (2016). Ehdota joulukuun tekstiä! Lisätiedot: virva.hepolampi(at)gmail.com.

FEMINISTIÄIDIT Helsinki
Ryhmä nykyisille ja tuleville äideille sekä äitiyttä pohtiville naisille. Tervetuloa keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia perheestä, kasvatuksesta ja yhteiskunnasta. Ryhmä on avoin monenlaisille käsityksille niin vanhemmuudesta kuin feminismistäkin. Lisätiedot facebookissa: Unionin feministiäidit.

FRT-VERKOSTO
Feminististä radikaaliterapiaa käyttävien tai käyttäneiden yhteistyöverkosto. FRT on itsen tutkimista ja itsen tuntemista tukeva ryhmätyömenetelmä. Keväällä aloittavassa ryhmässä on vielä tilaa. Jos kiinnostut, ota yhteyttä ja kysy lisätietoja: frtverkosto@gmail.com , fb frt-verkosto.

FSF- FIP
Tvåspråkig feministisk självförsvarsgrupp. Gruppen tränar fysiska och mentala försvarsmetoder. Förutsättning för deltagande är avklarad FSF-grundkurs. - Kaksikielinen feministisen itsepuolustuksen ryhmä. Ryhmässä harjoitellaan henkisiä ja fyysisiä itsepuolutustaitoja. Liittyminen mahdollista FIP-peruskurssin käyneille. Lisätiedot / tilläggsuppgifter: femdefence(at)gmail.com

IIDAN TYTTÄRET
Ikinaisten ryhmä valvoo seniorijäsenten etuja ja järjestää heille toimintaa. Lisätiedot: irma.soiniemi (at) saunalahti.fi, 0505758162.

KARI MATTILAN SÄÄTIÖ
Kari Mattilan säätiö tukee feministiseen ideologiaan perustuvaa toimintaa, tapahtumia ja hankkeita. Säätiö järjestää mm. esitelmätilaisuuksia ja kursseja, harjoittaa julkaisutoimintaa ja jakaa apurahoja. Säätiö jakaa kaksi kertaa vuodessa stipendejä ja apurahoja. Keväällä hakemusten viimeinen jättöpäivä on 30.4. ja syksyllä 31.10. Hakemukset pyydetään lähettämään sähköpostin liitteenä. Apurahoja jaetaan vuosittain n. 8000 euroa. Apurahan tai stipendin voi saada naisten yhteiskunnallista tasa-arvoa edistävään tieteelliseen tutkimukseen (lähtökohtaisesti ei kuitenkaan opinnäytetyöhön), taideprojektiin, juridiseen tai yhteiskunnalliseen hankkeeseen, jatko-opintoihin tai opintomatkaan.
Lisätiedot: Lisätiedot: karimattilansaatio (at) gmail.com

MUMMOLAAKSO RY
Mummolaakso edistää lesbojen ja bi-naisten yhteisöllistä verkostoitumista ja sosiaalista hyvinvointia vanhempien naisten näkökulmasta. Järjestämme tansseja, kulttuurivierailuja, retkiä, keskusteluja. Patikointiretkelle Nuuksioon lähdetään Luontokeskus Haltian pihalta 17.6. klo 10. Muistelutreffit legendaarisessa Karhukabinetissa Kaivopihan karaokekellarissa ti 27.6. klo 18-21 ja osallistuminen HkiPriden kulkueeseen 1.7. klo 12, lähtö Kansalaistorilta. Jatkot Sherrykahvitansseilla Bottalla 1.7. klo 17-23. Virkistysviikonloppu Kaunisniemessä 8.-10.9. Muista myös vuoden loppuun avoinna oleva kirjoituskilpailu lesbojen ja bi-naisten elämästä! Lisätiedot: www.mummolaakso.fi, fb: mummolaakso, info(at)mummolaakso.fi.

NAISET RAUHAN PUOLESTA
Tapaamiset Unionilla torstaisin klo 17: 26.1., 23.2., 23.3., 20.4. ja 18.5. Seuraava Hilkka Pietilän elämäntyön seminaarin suunnittelukokous pidetään ke 19.4. klo 17 YK-liiton tiloissa (Siltasaarenk. 4, 7 krs.). Seminaari järjestetään syksyllä. Tarkkaile tietoja facebookista ja nettisivuiltamme. Jos et pääse kokoukseen, kerro miten voit olla mukana sisällön suunnittelussa, tiedottamisessa, materiaalin keruussa jne. Tshernobylin ydinonnettomuuden muistopäivänä ke 26.4. klo 12-14 esitetään Hanhikivi-dokumenttifilmi Helsingin Kirjasto 10:ssä. Ja kello 14.30-15.30 Tshernobylin muistomielenosoitus Kolmen Sepän patsaalla. Tule mukaan! Ryhmässä toimii myös Naiset Atomivoimaa Vastaan, Amandamaji ry, Äidit Poliisiväkivaltaa Vastaan ja Itkijänaiset.
Tarvitsemme joukkoomme uusia aktiivisia naisia, tervetuloa mukaan! Lisätiedot: naisetrauhanpuolesta (at) riseup.net tai lea.launokari (at) nettilinja.fi

NAISTEN KEHITYSAPURYHMÄ
Yhteistyö perulaisen kumppanijärjestön AGTR - La Casa de Panchitan kanssa jatkuu. Kolmivuotinen kotiapulaisten oikeuksia ja ihmisarvoista työtä edistävä hanke päättyi vuoden lopussa, ja suunnitelmat jatkosta ovat jo käynnissä. Lisätiedot: www.naistenkehitysapu.fi tai merita.jokela(at)gmail.com ja www.gruporedes.org.

OULUN NAISUNIONI RY
Tervetuloa mukaan Oulun ja lähikuntien feministien joukkoon! Yhteydenotot ja lisätiedot: terttu.kuusela(at) iki.fi ja ulla.haverinen (at) pp.inet.fi. Facebook: Oulun Naisunioni

PUUTARHARYHMÄ
Historiallisen puutarhan hoitoa ja kohennusta Villa Salinissa Ida Salinin ja Paul Olssonin luomuksen parissa. Työtapa vuodenaikojen ja kasvillisuuden hitaaseen rytmiin alistuva, maaliskuusta marraskuuhun. Kesätyöt puutarhassa kutsuvat, kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan: helena.auvinen(at)gmail.com

SAVON FRIIDUT
Savon Friidut toimii Unionin toimintaryhmänä Kuopiossa. Friidut järjestävät mm. lukupiirejä, keskusteluiltoja, teatterikäyntejä sekä muuta mukavaa. Tule mukaan! Ota yhteyttä: unioni.kuopio(at)gmail.com, tai liity suljettuun fb-ryhmään Savon Friidut.

SOLVIG TORPS PIGOR
En tvåspråkig grupp för driftiga kvinnor i alla åldrar, som vill delta i skötseln av Villa Salin samt i dokumentationen av villans historia. Information på svenska pia.ingstrom (at) gmail.com. | Kaksikielinen kaikenikäisten tarmokkaiden naisten ryhmä, joka talkootyönä huolehtii Villa Salinin kunnossapitoon liittyvistä töistä ja kerää ja dokumentoi huvilan historiaan liittyvää tietoa. Lisätiedot suomeksi paivi.makela (at) celida.fi.

TURUN FEMINISTINEN KESKUSTELURYHMÄ
Tule mukaan Turun feministiseen keskusteluryhmään! Suunnitelmiin kuuluu mm. keskusteluiltoja, teatterikäyntejä ja muuta yhdessä tekemistä. Tapaamiset noin kerran kuussa. Liity s-postilistallemme: turun_ryhma(at)outlook.com tai fb-ryhmäämme Turun feministinen keskusteluryhmä.

VULVODYNIA-VERTAISTUKIRYHMÄ
Ryhmä tarjoaa tukea ja apua genitaalialueen kiputilasta kärsiville naisille ja levittää tietoa vulvodyniasta. Lisätiedot: merja.kristiina (at) elisanet.fi, p. 050 563 1799 ja hahepu (at) yahoo.com.

WANHAN AJAN OMPELUSEURA
Pääkaupunkiseudun geek-henkisten ihmisten ompeluseura, jossa juodaan teetä, tehdään käsitöitä, höpötellään, ja mikä tärkeintä - luetaan ääneen kirjahyllyistä löytyviä synkkiä salaisuuksia. Kokoonnumme epäsäännöllisesti 1-2 kertaa kuussa, parhaiten pysyt kartalla liittymällä Facebook-ryhmäämme Wanhan ajan kunniallinen ja sivistynyt ompeluseura. Lisätietoja FB tai wanhanajanompeluseura (at) gmail.com

WILPF, SUOMEN OSASTO
WILPF (Women´s International League for Peace and Freedom) on vuonna 1915 perustettu naisten rauhanjärjestö. Suomen osaston perusti Maikki Friberg. WILPF toimii väkivallattoman ja aseettoman maailman puolesta siten, että rauhan käsitteeseen sisällytetään sosiaalinen ja taloudellinen oikeudenmukaisuus, ihmisoikeudet ja turvallinen sekä elinkelpoinen ympäristö. Tule mukaan rauhantyöhön! Lisätietoa www.wilpf.fi ja wilpf (at)wilpf.fi.

PERUSTA UUSI RYHMÄ
Etkö löytänyt kiinnostavaa ryhmää? Oletko kiinnostunut feministisistä keskusteluilloista ja muista tapahtumista? Haluaisitko toimia Unionissa, mutta Helsinki on liian kaukana?

Lisätiedot: paasihteeri (at) naisunioni.fi

Siirry sivun alkuun
 
Tekninen toteutus: Slap Media
Ulkoasu: Hahmo Design