NAISUNIONI Naisasiaa vuodesta 1892

Feministisen pedagogiikan ilta

Feministisen pedagogiikan ilta: intersektionaalisuus oppimisessa ja opetuksessa

Keskiviikkona 18.1.2017 klo 18-20
Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Millaisia eroja oppimisen ja opetuksen tilanteissa on läsnä? Miten ne voisi ja pitäisi huomioida? Mietimme feministisen pedagogiikan illassa, miten erilaisissa opetustilanteissa voidaan edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, solidaarisuutta ja muita feminismin keskeisiä arvoja. Lähdemme liikkeelle siitä ajatuksesta, että pedagogiikka on aina myös yhteiskunnallista ja poliittista, ja että henkilökohtainen voi olla pedagogista.

Illan aikana kuuntelemme ja keskustelemme sekä teemme toiminnallisia harjoituksia, jotka avaavat intersektionaalisuuden kysymyksiä kokemuksellisella tasolla. Lisäksi kerromme tekeillä olevasta Feministisen pedagogiikan ABC-kirjasta, joka soveltuu käytettäväksi muun muassa naisliikkeessä, yliopistoissa, aikuiskoulutuksessa, peruskouluissa ja vapaaehtoistyössä.

Ilta on avoin kaikille, joita opettamisen, intersektionaalisuuden ja feministisen pedagogiikan kysymykset kiinnostavat! Tervetuloa, niin Unionin jäsenet, sukupuolentutkimuksen opettajat ja opiskelijat kuin kaikki muutkin!

Tilaisuus on osa Avoimen naisten korkeakoulun ja Villa Salinin residenssitoimintaa.

Siirry sivun alkuun
 
Tekninen toteutus: Slap Media
Ulkoasu: Hahmo Design